Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki na ryżu i warzywach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 szklanki
ketchup 4 łyżki
pieprz 1 łyżeczka
sól 1,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
margaryna 0,5 kostki
ryż 1 szklanka
warzywa mrożone 1 opakowanie
pałki 1 kg
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki na ryżu i warzywach

Składniki (oprócz warzyw, ryżu i pałek) wymieszać, podgrzewać aż do zagotowania. Zdjąć z ognia.

Surowy ryż rozsypać na dnie naczynia żaroodpornego. Na ryż włożyć częściowo rozmrożone warzywa a na nie mięso.
Wszystko zalać wcześniej przygotowanym sosem.

Piec ok 1,5 godziny w 200º.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.11.2013 22:35
pyszne danie :-)
SmacznaPyza 11.11.2013 18:23
robię podobne zapiekane dania często i wydaje mi się, że trochę za dużo wody, nie dodawałabym też tyle margaryny - co najwyżej łyżkę bo ze skórki pałek wytopi się przecież tłuszcz
nogawkuchni 11.11.2013 16:19
Pyszny obiad,wygląda bardzo zachęcająco,sycący i smakowity posiłek,pożywny i kolorowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak