Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki maślankowe, pieczone

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałek z kurczaka 8
szkl. maślanki ok. 1,5

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki maślankowe, pieczone

Pałki umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami, natrzeć mocno solą, czosnkiem i tymiankiem - nie żałować przypraw. Włożyć do woreczka z grubej folii i odłożyć do lodówki na ok. 30 min.. Następnie wlać maślankę i zawiązać worek, ale przedtem wymieszać zawartość żeby maślanka oblepiła pałki i postarać się wypchnąć jak najwięcej powietrza z worka. Zabezpieczony worek z pałkami odłożyć na min. 3 godziny do lodówki. Ja przygotowuję je poprzedniego dnia wieczorem. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Lekko otrzepane z maślanki pałki ułożyć na blasze posmarowanej odrobiną oleju i piec ok. 30-40 min. - my lubimy mocno zrumienione. Podałam z ziemniakami i surówką z marchewki i żurawiny. Mięso jest bardzo delikatne i miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.11.2012 14:58
mmpycha;)
ben-ka 27.08.2011 09:30
koniecznie muszę wypróbować!:)
wedith1 12.03.2011 16:23
Widać, że mięsko musi być chrupiące, mniam! :)
Barbara/zuza22_85 04.03.2011 22:34
bardzo apetyczne
SmacznaPyza 03.12.2010 08:41
na prawdę polecam bo mięso jest bardzo delikatne i soczyste a skórka pięknie się rumieni
agi361 03.12.2010 00:53
bardzo ciekawy pomysł!
Anna189 01.09.2010 15:19
mięso z maślanką ciekawe
krzyniu1984 29.08.2010 23:07
wygląda apetycznie!
Sarenka 29.08.2010 22:08
Ciekawy przepis. Pieklam podobne, ale jakos mi nie wyszlo. Wygladaja bardzo apetycznie!
Ewa111 28.08.2010 09:23
ciekawy przepis
cukiereczek 28.08.2010 08:49
Apetyczne zdjęcie
Agnieszka_B 26.08.2010 21:29
Ale złociste...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak