Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka z zielonym pesto, czosnkiem i ziołami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 500 g
pesto 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
bazylia świeża 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
ząbki czosnku 3 szt
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka z zielonym pesto, czosnkiem i ziołami

Czosnek zmiażdżyć. Pesto wymieszać z olejem, czosnkiem i resztą przypraw-zamarynować pałki z kurczaka. (Można zamarynować na całą noc, jednak gdy nie mamy na to czasu wystarczy na 10 min) przez 45 min w 180 st w naczyniu żaroodpornym. 10 min przed końcem pieczenia odkryć naczynie i przełączyć piekarnik na funkcję grilla-zrumienić mięso.Podawać z ulubiona sałatą i ziemniakami lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 09.09.2016 21:39
Apetycznie się prezentują - fajny pomysł z tym pesto:)
dodi 09.09.2016 21:38
bardzo apetyczne
AZgotuj 09.09.2016 16:17
pyszne i jaki piękny kolor!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak