Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka w majonezie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 sztuk
czosnek 1 ząbek
majonez 4 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
olej do smażenia 1 łyżeczka
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka w majonezie

Pałki umyć, osuszyć.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Czosnkiem, solą, pieprzem, papryką natrzeć mięso, odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Pałki wysmarować majonezem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, natłuszczonym olejem.
Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.
Podlewać w czasie pieczenia, wytwarzającym się sosem.
Pietruszkę opłukać, osuszyć, pokroić .
Przed podaniem posypać pietruszką.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 16.07.2014 21:36
az slinka leci, napewno wyprobuje...
Katarzyna59 14.07.2014 20:37
smakowite pałeczki
kloruś 13.07.2014 19:48
wygląda bardzo smakowicie :) gdzieś już kiedyś wpadł mi w oko podobny przepis... muszą być bardzo soczyste
Bożena6 13.07.2014 18:06
Kiedyś robiłam podobnie..pycha..
Anna133 13.07.2014 17:54
o proszę jeszcze tak nie robiłam
Noruas 13.07.2014 17:22
smaczne dodatki zielone ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak