Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 6 szt
ciasto francuskie 1 op
jajko 1 szt
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka w cieście francuskim

Pałki kurczaka umyć i osuszyć, następnie obsypać z każdej strony przyprawą do kurczaka. Na rozgrzanym oleju obsmażyć pałki i odstawić do całkowitego ostudzenia. Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 1,5 cm. Pałki owinąć paskami ciasta francuskiego tak aby jeden pasek zachodził na drugi. Ciasto francuskie posmarować roztrzepanym jajkiem. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pałki. Piec 45 - 50 minut w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.01.2017 10:58
bardzo apetyczne
MałaMi89 13.01.2017 23:35
Ciekawa jestem jak by się u mnie w domu przyjęły ;) mięso w cieście bardzo lubią, ale czy by nie jęczeli o kości :D aż kiedyś tak ich przetestuję :D
2milutka 13.01.2017 19:01
Genialnie ukryte pałeczki ;)
anka1988 13.01.2017 18:03
oryginalny pomysł
Olga_SK 13.01.2017 16:49
Świetny pomysł :)
RenataZ-et 13.01.2017 15:09
super pomysł
Wiktoria29 13.01.2017 13:49
wyglądają apetycznie
Edith85 13.01.2017 13:31
Super pomysł
Futka 13.01.2017 13:29
Świetny pomysł na smakowitego kurczaka ) Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak