Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pałki kurczaka w brzoskwinach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki kurczaka 1 kg
brzoskwinie w puszce 1 puszka
miód 3 łyżki
olej 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pałki kurczaka w brzoskwinach

Pałki kurczaka myjemy i czyścimy. Następnie przygotowujemy marynatę z 1/2 szklanki soku z brzoskwini, ostrej papryki, miodu, oleju, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Mieszamy aż będzie jednolita i obtaczamy w niej mięso. Następnie odkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie mięso wkładamy do głębokiego, żaroodpornego naczynia i okładamy je owocami brzoskwini. Pieczemy w piekarniku, w 180 stopniach około 40 minut, aż mięso nabierze koloru. Podajemy z ryżem lub sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 21.01.2013 08:43
ciekawe i apetyczne
Fiffi 20.01.2013 23:19
ciekawe połączenie
manaika 20.01.2013 22:45
musi być pyszne!
kasiaw 20.01.2013 22:35
pyszne
marta19 20.01.2013 22:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak