Pałki kurczaka Tandoori

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pałki z kurczaka

    6 sztuk

Marynata

  • jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pałki kurczaka Tandoori foto
Pałki kurczaka umyć , natrzeć solą i polać sokiem z cytryny
Krok 2 - Pałki kurczaka Tandoori foto
Marynata: Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobniutko, czosnek można przecisnąć przez praskę
Krok 3 - Pałki kurczaka Tandoori foto
wymieszać z jogurtem i śmietaną oraz wszystkimi przyprawami łącznie z pieprzem utartym w moździerzu
Krok 4 - Pałki kurczaka Tandoori foto
tak przygotowaną marynatą zalać drobiowe mięso, wymieszać dokładnie, przykryć folią spożywczą i wstawić na minimum całą noc do lodówki.
Krok 5 - Pałki kurczaka Tandoori foto
Następnego dnia przełożyć do żaroodpornego naczynia, resztki marynaty wyłożyć na wierzch i piec około 1 godziny w temp 180*c. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 13.05.2015 15:27
jakie fajne twoje pałki
wwwiolka 12.05.2015 22:28
Bardzo fajny przepis.
Czarnula666 12.05.2015 22:24
Bardzo dobry kurczak!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat