Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka Tandoori

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pałki z kurczaka 6 sztuk

Marynata

jogurt naturalny 1/2 szklanki
śmietana 18 proc 3 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka Tandoori

Kroki postępowania

1
Pałki kurczaka umyć , natrzeć solą i polać sokiem z cytryny
Krok 1 - Pałki kurczaka Tandoori foto
2
Marynata: Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobniutko, czosnek można przecisnąć przez praskę
Krok 2 - Pałki kurczaka Tandoori foto
3
wymieszać z jogurtem i śmietaną oraz wszystkimi przyprawami łącznie z pieprzem utartym w moździerzu
Krok 3 - Pałki kurczaka Tandoori foto
4
tak przygotowaną marynatą zalać drobiowe mięso, wymieszać dokładnie, przykryć folią spożywczą i wstawić na minimum całą noc do lodówki.
Krok 4 - Pałki kurczaka Tandoori foto
5
Następnego dnia przełożyć do żaroodpornego naczynia, resztki marynaty wyłożyć na wierzch i piec około 1 godziny w temp 180*c. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Krok 5 - Pałki kurczaka Tandoori foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 13.05.2015 15:27
jakie fajne twoje pałki
wwwiolka 12.05.2015 22:28
Bardzo fajny przepis.
Czarnula666 12.05.2015 22:24
Bardzo dobry kurczak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak