Pałki kurczaka pieczone z dynią i ziemniakami

Pałki kurczaka pieczone z dynią i ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Proste i aromatyczne danie. Mięso z dynią i ziemniakami jest pyszne.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    1 kilogram
  • ziemniaki

    500 gramów
  • dynia

    500 gramów
  • curry

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka

    0.5 opakowanie
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    0.5 łyżeczka
  • pieprz

    0.5 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pałki umyć, osuszyć, usunąć skórkę i posypać przyprawą do kurczaka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mięso. Na każdej pałce położyć odrobinę masła. Ziemniaki oraz dynię obrać, pokroić w większą kostkę i przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, curry oraz olej i wymieszać tak aby warzywa pokryte były przyprawami. Warzywa wyłożyć na blachę pomiędzy pałkami kurczaka. Całość zapiekać około 50 minut w temperaturze 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat