Pałki kurczaka nadziewane mięsem mielonym z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki kurczaka

    6 szt
  • mięso mielone

    100 g
  • żurawina

    3 łyżki
  • curry indyjskie

    do smaku
  • pieprz i kolendra młotkowana

    do smaku
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do tego dania użyłam pałek z kurczaka ,każde umyłam i wyluzowałam z kości .Mięso mielone mieliłam sama karczek wieprzowy , dodałam wyciśnięty czosnek i sól czosnkową a także pieprz i kolendre i curry ,dobrze wyrobiłam , mięsa nie potrzeba nam dużo bo wiele się nie zmeiści do środka .
Na dłoni układałam placek z miesa mielonego , na niego dałam kilka żurawin suszonych i tworzyłam taki niby rulonik ,dopiero takie wkladałam do środka pałek z kurczaka spinając wykałaczką by było zwarte , mięso nie może być zbyt na bite , bo nam popęka .Na wierzch lekko tylko osoliłam i tak wstawiłam do piekarnika w naczyniu do zapiekania na 30 min do tem.170st .Ja to przygotowałam sobie dzień wcześniej ,aromaty się świetnie połączyły i mięsko kurczaka ładnie przeszło smakiem mielonego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 08.12.2013 16:21
jak widać i literówka i ortografia każdemu błąd się zdarza :D
cookarka 08.12.2013 14:40
przepraszam-należy
cookarka 08.12.2013 14:40
danie smaczne , ale nalęzy popracować nad ortografią , nie piszemy wyciągłam
Anna133 08.12.2013 13:30
wyrazieste w smaku i aromatyczne , podałam z ziemniakami
Niki22 08.12.2013 13:09
pyszny obiadek na niedziele i nietylko :)
brioszka 08.12.2013 13:08
i zapewne bardzo smaczne :)
Anna133 08.12.2013 12:56
Niezwykle proste i bardzo efektowne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat