Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka faszerowane pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka faszerowane pieczarkami

Cebule obrać i posiekać, pieczarki pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki. Smażyć do momentu aż woda odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pałki kurczaka naciąć ostrym nożem wokół kostki , oddzielić mięso od kości i chrząstek i ściągnąć mięso. Do środka każdej pałki włożyć farsz z pieczarek. Skórę spiąć wykałaczkami. Mięso oprószyć przyprawą do kurczaka.
Pałki przełożyć do worka do pieczenia. Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie rozciąć worek i piec kolejne 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.02.2017 20:36
super propozycja
Janina 09.02.2017 16:15
Smaczne jedzonko;))
Beatris 09.02.2017 13:57
Pysznie przygotowane mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak