Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAŁKI DROBIOWE PIECZONE W KAPUŚCIE KISZONEJ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 szt.
kapusta kiszona 600 g
delikat do mięs
olej 1/2 szklanki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: PAŁKI DROBIOWE PIECZONE W KAPUŚCIE KISZONEJ

W misce wymieszać olej z solą, ostrą papryką i ulubionymi przyprawami (wszystko według uznania), włożyć pałki z kurczaka, wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać z każdej strony po 15 minut. Kapustę kiszoną drobno pokroić, podsmażyć na patelni z delikatą do mięs (przepis tutaj). W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie połowę kapusty kiszonej, na wierzch podpieczone pałki i następnie resztę kapusty kiszonej. Przykryć naczynie i piec dalej w piekarniku około 30 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia odkryć naczynie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.09.2016 19:39
super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak