Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałeczki z mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
jajko 2 szt.
woda letnia 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Kminek mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pałeczki z mięsa mielonego

Mieso mielone (najlepiej z łopatki) mieszamy z jednym jajkiem, ok. 5 lyzkami letniej wody i 4 lyzkami bulki tartej oraz przyprawami. Drugie jajko roztrzepujemy ze szczypta soli i pieprzu czarnego. Z masy miesnej formujemy sredniej wielkosci paluszki, obtaczamy w jajku i bulce tartej wymieszanej z majerankiem. Smazymy na rozgrzanym tluszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 28.02.2017 08:05
fajny pomysł
Róża1 27.02.2017 21:37
bardzo smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak