Pałeczki z kurczaka w ziołach z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    5 szt.
  • fasolka szparagowa

    400 gram
  • masło

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • majeranek

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • rozmaryn

  • olej

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pałeczki z kurczaka w ziołach z fasolką szparagową foto
Gotujemy fasolkę w osolonej wodzie, do momentu aż będzie miękka.
Na patelni klarujemy 2 łyżki masła. Gdy masło będzie rozgrzane dodajemy łyżkę bułki tartej i jeszcze chwilę razem podsmażamy.
Krok 2 - Pałeczki z kurczaka w ziołach z fasolką szparagową foto
W międzyczasie do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy i dodajemy odrobinę oliwy i obtaczamy w marynacie pałki z kurczaka.
Krok 3 - Pałeczki z kurczaka w ziołach z fasolką szparagową foto
Pałeczki smażymy na patelni na oliwie z oliwek.
Podajemy z fasolką szparagową z bułką tartą.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 30.07.2013 11:25
super obiadek:-)
Czarnula87 24.07.2013 09:02
ciekawe połączenie
Monia 24.07.2013 08:42
Ładnie wyglądają i pewnie dobrze smakują :)
Ola1984 24.07.2013 07:38
Bardzo apetyczne danie :)
Adamorek 24.07.2013 02:07
doskonały obiad
Krzysiek3 23.07.2013 23:05
fajny przepis
Klisza 23.07.2013 23:00
musi być bardzo smaczny
Simeo 23.07.2013 22:57
smaczny kurczaczek
Silver Teaspoon 23.07.2013 22:54
pysznie się zapowiada
Mniam 23.07.2013 22:36
Zapachniało smażonym kurczakiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat