Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałeczki w bułce tartej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka kg
jajko 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pałeczki w bułce tartej

Kroki postępowania

1
Podudzia myjemy i gotujemy z łyżką soli do miękkości.
Krok 1 - Pałeczki w bułce tartej foto
2
Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany i dokładnie mieszamy. Podudzia obtaczamy dokładnie najpierw w jajku.
Krok 2 - Pałeczki w bułce tartej foto
3
Następnie pałki obtaczamy w bułce tartej, nadmiar bułki strzepujemy.
Krok 3 - Pałeczki w bułce tartej foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Osączamy na ręczniku papierowym.
Krok 4 - Pałeczki w bułce tartej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 15.09.2015 18:54
Też kiedyś robiłam tak mięsko i było pyszne
Futka 15.09.2015 09:01
Przepyszne pałeczki :)
IZABELA29 15.09.2015 08:37
smaczne kąski
Ania321 15.09.2015 08:32
w takiej wersji jeszcze nie jadłam, chętnie wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak