Przepis i sposób przygotowania na: Pakuneczki francuskie z budyniem
W 1 szklance mleka wymieszać cukier waniliowy ,syrop Grenadina i obie mąki.
Pozostałe mleko zagotować z 3 łyżkami cukru i wlać do niego mleko z dodatkami.
Mieszając cały czas gotować do zgęstnienia.
Wystudzić co jakiś czas mieszając.
Wykonanie ciasteczek
Ciasto francuskie rozwinąć, troszkę go rozwałkować i pokroić na 6 kwadratów
Na każdym kwadracie nałożyć porcję budyniu i złożyć w trójkąt, zaciskając widelcem brzegi.
Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem ze śmietaną i oprószyć grubym cukrem.
Ułożyć na blasze piekarnikowej wysłanej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
Z 2 rolek będzie 12 pysznych ciasteczek.
Ja robiłam dla małej kobietki więc wykonałam nacięcia robiąc oczy i usta. Zapomniałam o nosie:)