Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pakieciki z ciasta francuskiego z soczewicą i porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
por (biała część) 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
śmietana 18-procentowa 3 łyżki
jajko 2 szt
szczypiorek 1/2 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
soczewica czerwona 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pakieciki z ciasta francuskiego z soczewicą i porami

Soczewicę ugotować do miękkości (ok. 10-15 min) w 250 ml wody. Odsączyć, wystudzić.
Pora starannie umyć i posiekać. Posiekać szczypiorek. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W misce wymieszać soczewicę, por, szczypiorek, czosnek, śmietanę, surowe jajka i przyprawy.
Ciasto rozwałkować, podzielić na 8 części.
Na połowie każdej z nich układać farsz (zostawiając wolne brzegi), skleić.
Piec ok. 25 minut, w temp. 200°C (180°C z termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.03.2012 15:07
dobre wyszły...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak