Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pajęcze naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
jajko 1 szt
kakao 2 łyżki
sól do smaku
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 2 łyżki
olej 3 łyżki
mąka 300 g
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 500 ml
polewa kakaowa do dekoracji
płatki czekoladowe do dekoracji
woda gazowana 1 szklanka
pierniczki w czekoladzie

Przepis i sposób przygotowania na: pajęcze naleśniki

Mleko mieszamy z wodą,wbijamy jajko,dodajemy cukier i sól.Mieszamy.Wsypujemy mąkę,kakao i wlewamy olej.Ciasto powinno być dosyć gęste.Część ciasta przelewamy do butelki.Wlewamy strugą na rozgrzaną patelnię,formując pajęczynę.Smażymy.Czynność powtarzamy.Z reszty ciasta smażymy tyle naleśników ile jest pajęczyn.Na talerzu układamy naleśniki.Gotujemy budyń:1szklankę mleka zagotowujemy,a w drugiej rozrabiamy budyń z dodatkiem cukru,wlewamy na gotujące się mleko.Studzimy.Naleśniki smarujemy budyniem i przykrywamy pajęczynami.Z piernika robimy brzuchy pająków,z płatków głowy,a plewą rysujemy odnóża.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.10.2013 21:48
intrygująca nazwa szkoda że niema zdjęcia :)
ao_12 18.10.2013 21:29
ciekawy przepis
SmacznaPyza 18.10.2013 16:10
bardzo brakuje mi zdjęcia to tego przepisu - chciałabym zobaczyć jak to ma wyglądać
msmors 18.10.2013 12:56
szkoda, że nie ma zdjęcia.
Dorota59 18.10.2013 12:28
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak