pajęcze naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    300 g
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mleko

    500 ml
  • polewa kakaowa

    do dekoracji
  • płatki czekoladowe

    do dekoracji
  • woda gazowana

    1 szklanka
  • pierniczki

    w czekoladzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko mieszamy z wodą,wbijamy jajko,dodajemy cukier i sól.Mieszamy.Wsypujemy mąkę,kakao i wlewamy olej.Ciasto powinno być dosyć gęste.Część ciasta przelewamy do butelki.Wlewamy strugą na rozgrzaną patelnię,formując pajęczynę.Smażymy.Czynność powtarzamy.Z reszty ciasta smażymy tyle naleśników ile jest pajęczyn.Na talerzu układamy naleśniki.Gotujemy budyń:1szklankę mleka zagotowujemy,a w drugiej rozrabiamy budyń z dodatkiem cukru,wlewamy na gotujące się mleko.Studzimy.Naleśniki smarujemy budyniem i przykrywamy pajęczynami.Z piernika robimy brzuchy pająków,z płatków głowy,a plewą rysujemy odnóża.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 21.10.2013 21:48
intrygująca nazwa szkoda że niema zdjęcia :)
ao_12 18.10.2013 21:29
ciekawy przepis
SmacznaPyza 18.10.2013 16:10
bardzo brakuje mi zdjęcia to tego przepisu - chciałabym zobaczyć jak to ma wyglądać
msmors 18.10.2013 12:56
szkoda, że nie ma zdjęcia.
Dorota59 18.10.2013 12:28
ciekawa nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat