Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella z kurczakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pałki z kurczaka 70 dkg
bakłażan 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka pomarańczowa 1/2 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
Szafran nitki Prymat 0,5 g
wino białe wytrawne 1 szklanka
ryż 1 szkl

marynata

sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kolendra
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Paella z kurczakiem

Mięso obsypać przyprawami, skropić oliwą i odstawić do lodówki. Bakłażana pokroić w kostkę, papryki z paski, fasolą osączyć. Szafran namoczyć w 1/2 szklanki wrzątku. Mięso obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać warzywa (oprócz fasoli), podsmażyć. Wsypać ryż, smażyć 5 minut często mieszając. Zalać winem, 1 szklanką wrzątku, wlać też szafran. Przykryć i dusić na małym gazie około 30 minut. W tym czasie nie mieszać, tylko czasem potrząsać patelnią. Po 15 minutach obrócić mięso i wsypać fasolę.
Kiedy ryż wchłonie cały płyn, a mięso będzie miękkie, doprawić i wymieszać. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagita 12.09.2015 23:35
Musi być pycha :)
Hanna5 12.09.2015 13:23
Coś pysznego :)
mysza75 12.09.2015 09:24
bardzo fajne danie uwielbiam je
Damiano
Damiano 12.09.2015 09:10
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak