Paella z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotta

    400 g
  • pierś z kurczaka

    250 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 op
  • masło klarowane

    200 g
  • bulion drobiowy

    2,5 szkl
  • seler naciowy

    2 gałązki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na maśle,dodać ryż i chwilę przesmażyć aż się zeszkli.Na drugiej patelni podsmażyć drobno pokrojoną pierś z kurczaka doprawioną solą ,pieprzem lub jak ktoś woli przyprawą gyros.
Do patelni z ryżem dolać bulion i gotować powoli pod przykryciem .Po ok 10 min dodać mięso do ryżu,odsączoną kukurydzę,drobno pokrojoną paprykę i seler naciowy.Wszystko razem dusić pod przykryciem aż ryż zabierze cały płyn.Na koniec doprawić do smaku wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 24.02.2015 18:46
super jedzonko
Luki 24.02.2015 17:27
dawno nie robiłem .Dzięki za przypomnienie
Krzysztof15 24.02.2015 16:20
świetne danie i sycące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat