Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella z kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż do risotto 400 g
pierś z kurczaka 250 g
papryka czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 1 op
masło klarowane 200 g
bulion drobiowy 2,5 szkl
seler naciowy 2 gałązki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paella z kurczakiem

Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na maśle,dodać ryż i chwilę przesmażyć aż się zeszkli.Na drugiej patelni podsmażyć drobno pokrojoną pierś z kurczaka doprawioną solą ,pieprzem lub jak ktoś woli przyprawą gyros.
Do patelni z ryżem dolać bulion i gotować powoli pod przykryciem .Po ok 10 min dodać mięso do ryżu,odsączoną kukurydzę,drobno pokrojoną paprykę i seler naciowy.Wszystko razem dusić pod przykryciem aż ryż zabierze cały płyn.Na koniec doprawić do smaku wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.02.2015 18:46
super jedzonko
Luki 24.02.2015 17:27
dawno nie robiłem .Dzięki za przypomnienie
Krzysztof15 24.02.2015 16:20
świetne danie i sycące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak