Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella z Chorizo

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidory 4 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
ryż paraboliczny 250 g
groszek mrożony 200 g
wino białe wytrawne 100 ml
bulion drobiowy 400 ml
filet z kurczaka 200 g
chorizo 250 g
Szafran nitki Prymat szczypta
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paella z Chorizo

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekana cebule. Dodać ryz, groszek i pokrojone w kostkę pomidory ( bez skory). Wszystko razem chwilkę poddusić, a następnie podlać winem.
Krok 1 - Paella z Chorizo  foto
2
Po odparowaniu wina wlać gorący bulion. Dodać posiekany czosnek, szczyptę szafranu, sol i pieprz. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
Krok 2 - Paella z Chorizo  foto
3
Na drugiej patelni, na rozgrzanej oliwie obsmażyć kawałki mięsa z kurczaka ( ok.6 minut), posolić i popieprzyć.
Krok 3 - Paella z Chorizo  foto
4
Na patelnie z ryżem wrzucić plasterki Chorizo i usmażone mięso. Wszystko razem dokładnie wymieszać i poddusić jeszcze 2 minuty. Przed podaniem posypać natka pietruszki.
Krok 4 - Paella z Chorizo  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.07.2016 22:03
smaczny pomysł
IZABELA29 19.07.2015 10:46
pyszne danie
Gracer 25.05.2015 19:23
smaczny przepis
IZABELA29 07.03.2015 11:16
jaka apetyczna
ppaulina 29.12.2014 20:13
PYSZNY OBIADEK
Wacław 05.12.2014 13:38
ciekawa propozycja na obiad :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak