Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 30 dkg
kurkuma
krewetki 20 dkg
papryka czerwona 0,5 szt
groszek zielony 10 dkg
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
pomidor 1 szt
cytryna 0,25 łyżki
owoce morza 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Paella

Rozgrzać oliwę i obsmażyć na niej krewetki. Zdjąć z patelni i zostawić do ozdoby.

Cebulę obrać i pokroić. Pomidora obrać ze skórki i pokroić wraz z papryką. Czosnek drobno posiekać. Na tym samym tłuszczu co krewetki podsmażyć pokrojone warzywa wraz z groszek. Dodać ryż, podsmażyć z kurkumą. Zalać wodą aby przykryła cały ryż.

Paellę gotować 10 minut na średnim ogniu bez przykrycia, nie mieszając. Dodać owoce morza, wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Odstawić paellę z ognia i pozostawić pod przykryciem na około 10 minut.

Przyozdobić krewetkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 07.02.2015 08:50
Pyszne dania :)
IKrakowianka 06.02.2015 21:30
rewelacyjne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak