Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pad Thai z krewetkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki vanamei 120 g
makaron ryżowy 200 g
olej kokosowy 3 łyżeczki
tofu 100 g
jajko 2 szt
pasta tamaryndowa 4 łyżki
cukier trzcinowy 2 łyżeczki
limonki 3 szt
kiełki fasoli mung 20 g
orzechy siekane arachidowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pad Thai z krewetkami

Kroki postępowania

1
Obieramy orzechy i miażdżymy na drobne kawałki.
Krok 1 - Pad Thai z krewetkami foto
2
Na oleju kokosowym smażymy z każdej strony pokrojone w kosteczkę tofu.
Krok 2 - Pad Thai z krewetkami foto
3
Makaron ryżowy namaczamy 30 minut przed smażeniem i tniemy na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Pad Thai z krewetkami foto
4
Krewetki rozmrażamy i opłukujemy pod bieżącą wodą. Kroimy na pół.
Krok 4 - Pad Thai z krewetkami foto
5
Dodajemy dwa jajka i energicznie mieszamy całość.
Krok 5 - Pad Thai z krewetkami foto
6
Do jajek dodajemy ryż, krewetki, kiełki oraz tofu. Całość doprawiamy pastą oraz limonką. Smażymy około 5 minut aby krewetki nabrały wysokiej temperatury. Co jakiś czas mieszamy.
Krok 6 - Pad Thai z krewetkami foto
7
Dodajemy orzechy i mieszamy. Doprawiamy całość cukrem i dokładamy limonki w plastrach.
Krok 7 - Pad Thai z krewetkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 30.07.2015 23:21
fajne połączenie smaków, musi być pyszne
agaK. 30.07.2015 22:57
Super, ciekawe składniki, chętnie bym spróbowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak