Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAD THAI

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1/2 opakowania
filet z kurczaka 1/2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
grzyby mun 1 garść
cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 1 łyżeczka
sos rybny 1 łyżeczka
olej do smażenia 1 sztuka
sezam 1 łyżeczka
bambus pędy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PAD THAI

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu.
Filet kroimy w paski, zalewamy sosem rybnym,sojowym ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy.
Paprykę, cebulę oraz grzyby (wcześniej namoczone) kroimy w paski.
Na woku rozgrzewamy olej. Smażymy na nim cały czas mieszając warzywa i grzyby, a następnie dodajemy kurczaka z zalewą.
Podsmażamy kilka minut na końcu dodajemy makaron.
Przesmażony makaron z warzywami i kurczakiem przekładamy na talerze.
Można posypać prażonym sezamem lub skropić sokiem z limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 09.10.2018 08:24
Superanckie składniki :)
Wiktoria29 04.02.2016 10:10
niestety nie :( ale robi się bardzo szybko
A_Ka 03.02.2016 22:41
apetyczne danie :) z chęcią bym zjadła, został jeszcze kawałek ?
Barbara13 03.02.2016 21:24
ale pyszności,szybko ,nie skomplikowanie i bardzo smacznie
gerard.sz 03.02.2016 18:45
Całkiem apetyczne i całkiem proste w tworzeniu.
marcia7 03.02.2016 16:37
ale to jest apetyczne i takie egzotyczne
Wiktoria29 03.02.2016 14:52
smacznego :)
Czyki 03.02.2016 13:17
Chętnie się poczęstuję:)
SylwiaMagdaSabin 03.02.2016 13:12
Super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak