Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie z salami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 60 gram
mąka 150 gram
sól
jajko 3 sztuki
salami 100 gram
ser 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie z salami i serem

Rozpuścić masło w garnku, dodać sól i 200 ml wody. Zagotować.
Całą mąkę wrzucić do garnka i mieszać, aż powstanie bryła ciasta. Ostudzić.
Jajka dodawać pojedynczo i mieszać. Dodać salami i ser pokrojone w kosteczkę. Układać kulki na papierze do pieczenia w dość sporych odległościach od siebie.

Piec 25 minut w 200 stopniach.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 01.01.2013 23:31
Bardzo fajne niecodzienne pączusie :)
Anna133 01.01.2013 15:42
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak