Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg
cukier 7 łyżek
śmietana 3 łyżki
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie serowe

Wszystkie składniki przełożyć do miski, dokładnie wymieszać. Wyrobić ciasto.
Ciasto ma być klejące, jednak żeby łatwiej formowało się pączki można dodać mąki troszkę.
Smażyć na głębokim oleju. Formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć z każdej strony do zarumienienia.
Można posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.03.2017 10:26
pyszne na II śniadanie :-)
agaK. 28.03.2017 11:27
Pyszniutkie:)
Mniam 28.03.2017 11:09
O, z chęcią bym zjadła :)
dodi 28.03.2017 10:05
ale bym zjadła
Róża1 28.03.2017 09:36
bardzo smaczne do kawusi :-) , poproszę o jednego :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak