Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączuchy ziemniaczane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
masło 8 dag
jaja 4 szt.
śmietana 16 dag
cebula 1 szt.
mąka 9 dag
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączuchy ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, zmielić, wymieszać z żółtkami, startą cebulą, śmietaną i mąką. Następnie ubić na sztywno pianę, wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 1 - Pączuchy ziemniaczane foto
2
Kłaść łyżką ciasto na rozgrzany tłuszcz smażyć na złoty kolor.
Krok 2 - Pączuchy ziemniaczane foto
3
Podawać jako wykwintny dodatek do obiadu.
Krok 3 - Pączuchy ziemniaczane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 30.10.2013 16:52
super sprawa
Jolie 30.10.2013 07:24
świetny pomysł na inny sposób podania ziemniaków :)
babeczka007 29.10.2013 20:26
smakowite pączuchy !!
Renata9 29.10.2013 18:41
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak