Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki ziemniaczane puszyste

3.0
(13)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Bardzo lubię te pączusie, ale nie miałam przepisu. Dziś postanowiłam zrobić samemu. Polecam! :)

Składniki:

ziemniaki ugotowane 200 gramów
jajko 2 sztuki
mąka 3 łyżki
olej do smażenia
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki ziemniaczane puszyste

Ugotowane ziemniaki dobrze ubijamy lub mielimy. Doprawiamy przyprawą do ziemniaków i studzimy. Dodajemy żółtka i mąkę. Mieszamy, a na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Ciasto ma mieć konsystencję do nakładania łyżką.

Pieczemy do zrumienienia w głębokim tłuszczu. Po upieczeniu wykładamy na papier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 10.06.2013 19:54
Bardzo interesujące ;)
Anna133 09.01.2013 16:41
Jeszcze nie napisałam w opisie że 1 łyzka margaryny , ja dałam do ciepłych ziemniaków więc się sama rozpuściła ;)
BeataJ 01.01.2013 19:41
wow ciekawy pomysł :)
Lemon 01.01.2013 18:38
super
parysek10 01.01.2013 18:18
robiłam podobnie, są bardzo dobre
kasiaw 01.01.2013 17:58
super
Anna133 01.01.2013 17:39
Szperałam po sieci za dobrym przepisem ,ale same jakieś z dużą ilością mąki i bez jaj , moje są w środku puszyste ,nie nasiąkły tłuszczem ,nawet na zimno smaczne ,nie zbite jak klucha .jestem zadowolona
Magula 01.01.2013 17:31
lubię takie ziemniaczane wynalazki
Anna133 01.01.2013 17:23
zdjęcie mało efektowne bo już ciemno na dworze ,ale wyszło pysznie
mela25 01.01.2013 17:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak