Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szklanka
żółtko jajek 3 sztuki
białko 3 sztuki
sól
mleko 3 łyżki
olej 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki ziemniaczane

Ziemniaki obrać, posolić, ugotować, zmielić w maszynce. Do ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, żółtka i mleko. Wymieszać dokładnie. Białka ubić, dodać do masy ziemniaczanej. Dokładnie wyrobić. Odrywać kawałki i formować kuleczki ziemniaczane. Smażyć na rozgrzanym oleju jak pączki. Usmażone podawać z mięsem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 07.02.2013 11:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak