Przepis i sposób przygotowania na: Pączki ze słodkich ziemniaków.
2. Ziemniaki odcedzamy i studzimy.
3. Do miski wrzucamy ziemniaki, jajko, cukier i masło. Całość miksujemy na jednolitą masę.
4. W drugiej misce mieszamy mąkę, bułkę tartą, sól i proszek do pieczenia.
5. Do masy ziemniaczanej dodajemy mączną mieszankę i miksujemy, do połączenia składników.
6. Do rondla wlewamy tłuszcz(lub topimy np. smalec) do wysokości min. 3-4cm. Do smażenie możecie wykorzystać również frytkownicę.
7. Smażymy na głębokim tłuszczu po niecałe 2 minutki z każdej strony - do uzyskania złotego koloru.
8. Wyjmujemy, osuszamy na ręcznikach papierowych.
Party DIP czosnkowy:
Zawartość opakowania mieszamy z 4 łyżkami majonezu i 3 łyżkami jogurtu naturalnego. Polecam Dip przygotować nieco wcześniej, bo schłodzony najlepiej smakuje!