Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z twarogu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 25 dkg
mąka 25 dkg
proszek do pieczenia 1/2
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z twarogu

Jajka utrzeć z cukrem i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać twaróg i dokładnie wyrobić. Smażyć w niezbyt rozgrzanym oleju wkładając kawałki ciasta łyżką. Po uzyskaniu brązowego koloru wyjąć, osączyć i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anita14 10.02.2011 10:56
Zapomniałam dodać, że potrzebne są trzy jajka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak