Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka tortowa
1/2 kg -
drożdże
4 dag -
cukier kryształ
5 dag -
masło
7 dag -
żółtko jajek
7 szt -
mleko
1 szkl -
cukier waniliowy
1 łyżka -
spirytus
2 łyżki
Lukier
-
cukier puder
15 dag -
gorąca woda
1 łyżka -
sok z cytryny
2-3 łyżki
Pozostałe składniki
-
marmolada
20 dag -
skórka pomarańczowa kandyzowana
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Pączki z lukrem i skórką pomarańczową
Kroki postępowania















Pączki z marmoladą zamiast lukrem i skórką pomarańczową można posypać cukrem pudrem![]()
Komentarze (25)
Załaduj więcej komentarzy (15)