Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z konfiturą z różaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
jajko 4 szt
drożdże 5 dag
cukier waniliowy 1 op
cukier 2 łyżki
sól szczypta
spirytus 2 łyżki
margaryna 5 dag
mąka 1 kg
konfitura z płatków róży
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z konfiturą z różaną

W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję cukier, cukier waniliowy, jajka oraz sól. Stopniowo wsypuję mąkę. Mieszam ciasto. Na końcu wlewam rozpuszczoną i przestudzoną margarynę oraz spirytus. Dokładnie wyrabiam ciasto łyżką. Oprószam mąką i odstawiam na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę. Ciasto kroję na porcje. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję konfitury różanej. Boki sklejam i formuję okrągłe pączki. Pączki smażę na rozgrzanym oleju. Usmażone pączki oprószam cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 20.03.2015 19:34
Bardzo lubię!
Justi2401 20.03.2015 17:38
Moje ulubione :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak