Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z kawowym lukrem i skórką pomarańczową
Kroki postępowania
Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć na ręce, nałożyć marmoladę
Lukrem smarujemy pączki, oprószamy skórką pomarańczową.
mąka tortowa | 500 g |
żółtko jajek | 6 szt |
drożdże świeże | 50 g |
mleko 3,2% | 250 ml |
masło | 100 g |
cukier | 1 łyżka |
sól | 1 łyżeczka |
wódka | 25 g |
olej | 2 l |
marmolada | |
skórka pomarańczowa kandyzowana |
sok z cytryny | 1 szt cytryny |
cukier puder | 3/4-1 szklanka |
kawa | 1 łyżeczka - mielona |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: