Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z dziurką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 200 ml.
mąka 500 g.
cukier 100 g.
jajko 1
masło 50 g.
skórka z cytryny
drożdże 10 g.
cukier waniliowy 2 opakowania
sól szczypta
czekolada gorzka 0,5 tabliczki
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z dziurką

Kroki postępowania

1
Letnie mleko, drożdże i cukier waniliowy połączyć ze sobą i odstawić na 10 minut.
Krok 1 - Pączki z dziurką foto
2
Po 10 minutach dodać do tego cukier,sól, skórkę z cytryny i masło. Wyrobić ciasto, które ponownie odstawić aż podwoi swoją objętość.
Krok 2 - Pączki z dziurką foto
3
Ciasto rozwałkować. Wykrawać większą szklanką i mniejszą dwa kółka. Piec przez 15 minut w 190 stopniach. Czekoladę roztopić. Udekorować nią i posypką pączki.
Krok 3 - Pączki z dziurką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 01.03.2016 12:27
pomysłowo i smacznie
Ada-Gaba 25.02.2016 21:35
pycha deserek
Motorek 25.02.2016 21:11
wyglądają apetycznie
Wafelek2601 25.02.2016 19:35
Bardzo lubię
JulkaTomeczek 25.02.2016 18:05
Pyszne oponki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak