Pączki z dziurką

Pączki z dziurką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    200 ml.
  • mąka

    500 g.
  • cukier

    100 g.
  • jajko

    1
  • masło

    50 g.
  • skórka z cytryny

  • drożdże

    10 g.
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • sól

    szczypta
  • czekolada gorzka

    0,5 tabliczki
  • kolorowa posypka

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pączki z dziurką
Letnie mleko, drożdże i cukier waniliowy połączyć ze sobą i odstawić na 10 minut.
Krok 2 - Pączki z dziurką
Po 10 minutach dodać do tego cukier,sól, skórkę z cytryny i masło. Wyrobić ciasto, które ponownie odstawić aż podwoi swoją objętość.
Krok 3 - Pączki z dziurką
Ciasto rozwałkować. Wykrawać większą szklanką i mniejszą dwa kółka. Piec przez 15 minut w 190 stopniach. Czekoladę roztopić. Udekorować nią i posypką pączki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

staropolanka5

01.03.2016 12:27
pomysłowo i smacznie

Ada-Gaba

25.02.2016 21:35
pycha deserek

Motorek

25.02.2016 21:11
wyglądają apetycznie

Wafelek2601

25.02.2016 19:35
Bardzo lubię

JulkaTomeczek

25.02.2016 18:05
Pyszne oponki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat