Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z ciasta ptysiowego.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 4 szt
woda 2 szkl
masło stopione 1 szkl
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z ciasta ptysiowego.

Wodę z masłem zagotować, dodać szczyptę soli, wsypać mąkę i ucierając na małym ogniu, zaparzyć. Następnie zdjąć z ognia i ciągle ucierając ostudzić. Po ostygnięciu dodawać stopniowo po 1 jajku nadal mieszając. W naczyniu rozgrzać tłuszcz. Łyżką nabierać ciasto, wkładać do tłuszczu i smażyć. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową, osączać na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.04.2013 07:40
muszę spróbować
IlonaAlbertos 15.10.2012 12:58
Musze zrobić takie pączki :)
Iwusia 20.06.2012 22:53
ale superowe pączusie :)
agnieszka214 02.02.2012 08:03
pyszne
RenataZ-et 19.11.2011 19:04
wyśmienity
Wacław 10.11.2011 08:42
smaczny deserek !
Iwona51
Iwona51 21.10.2011 13:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak