Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki wiedeńskie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szkl
masło 100 g
mąka pszenna 1 szkl
jajko 4 szt
sól 1 szczypta
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki wiedeńskie

Kroki postępowania

1
Wodę z masłem i solą zagotować. Dodać mąkę i mieszać aż na nie pojawi się biały osad. Zdjąć z ognia i kolejno miksować z jajkami. Ciasto przełożyć do szprycy i na kwadraty papieru do pieczenia wyciskać pączki z dziurką.
Krok 1 - Pączki wiedeńskie foto
2
Ciasto wrzucać na rozgrzany olej papierem do wierzchu. Po chwili się odklei i trzeba go wyjąć.
Krok 2 - Pączki wiedeńskie foto
3
Pączki smażyć na złoty kolor. Wyciągać na ręcznik papierowy, a po osączeniu obficie pospać cukrem pudrem. Smacznego :)
Krok 3 - Pączki wiedeńskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 19.10.2015 11:44
pyszniutkie ! lata takich nie jadłam
Franciszek 18.10.2015 16:13
pyszne pączki
Aannkaa82 18.10.2015 15:58
bardzo apetyczne pączusie, chetnie bym schrupała kilka :)
Lis 18.10.2015 15:41
Ekstra:) takie smakowitości:)
Benita 18.10.2015 15:24
Uwielbiam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak