Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki twarogowe o posmaku migdałowym w posypce z cukru pudru

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 250 gram
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 szklanka
sól szczypta
cukier 1 łyżeczka
olejek migdałowy 1 kropla
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki twarogowe o posmaku migdałowym w posypce z cukru pudru

Przetrzeć biały ser przez sitko. Do sera dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Ciasto ma być klejące. Z ciasta formować mokrymi dłońmi kulki o średnicy ok. 3 cm albo ciasto nabierać łyżką i bezpośrednio wrzucać na dobrze rozgrzany olej. Smażymy ok. 1 minute z każdej strony, aż będą rumiane. Podajemy posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2017 00:14
Na pewno są dobre.
Lis 07.03.2017 20:45
Zawsze apetyczne:)
IKrakowianka 07.03.2017 14:18
uwielbiam :)
dodi 07.03.2017 13:05
ale bym zjadła...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak