Przepis i sposób przygotowania na: Pączki domowe
Kroki postępowania
Do miski, dajemy ciepłe mleko, drożdże, cukier waniliowy, 1 łyżkę cukru, 3 łyzki mąki i mieszamy, zostawiamy do wyrośnięcia.
mąka tortowa | 650 g typ 400 |
drożdże świeże | 3/4 kostki 100 gramowej |
spirytus | 3 łyżeczki + 3 łyżeczki do oleju |
cukier puder | 150 g |
żółtko jajek | 7 szt |
margaryna | 1/3 szt |
cukier waniliowy | 30 g |
mleko | 250 ml |
dżem truskawkowy | 150 g |
smalec | 250 g |
olej | 1 L |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: