Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki anielskie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 2 szt
serek homogenizowany 200 g
sól 1/3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier puder 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki anielskie

Jajka połączyć z serkiem na jednolitą masę. Dodać przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia oraz sól, wymieszać. Odstawić na 20 minut.

Smażyć na rozgrzanym oleju nakładając ciasto okrągłą łyżką namoczoną w oleju (można ciasto nakładać zwykłą tyle że pączki nie będą tak okrągłe).

Po usmażeniu i przestudzeniu obtoczyć obficie w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna47 29.09.2015 15:57
Pamiętam te pączusie z dzieciństwa. Robiła je moja babcia, przepis pamiętałam nie znałam proporcji. Dziękuję za przepis idę robić pączusie.
gusia1000 17.09.2015 14:02
Na pewno są pyszne.
dom-agi 14.09.2015 10:51
Muszą być pyszne!
Futka 14.09.2015 10:49
Cudne pączusie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak