Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg mąki tortowej
10 żółtek
0,5 l mleka
10 dag drożdży
1/4 kostki margaryny
5 łyżek cukru
2 łyżki octu lub spirytusu

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki

Żółtka utrzeć z cukrem i z cukrem waniliowym. Wsypać mąkę i trochę soli, w tym czasie drożdże rozpuścić z małą łyżeczką cukru i mlekiem. Resztę mleka i margarynę rozpuścić. Na mąkę wlać mleko z tłuszczem rozrobić, następnie drożdże wyrobić , a na koniec wlać ubite jajka. Ciasto zostawiić żeby rosło potem robić pączki i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak