Doradca Smaku logoandPrymat logo
ŚWIĘTA tuż, tuż! Zobacz porady kulinarne. SPRAWDŹ

Pączki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 30 dkg
jajko 3 szt
mąka 1,5 szkl
cukier 3,5 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki

Ser mielimy maszynką do mięsa. Wszystkie potrzebne składniki dajemy do miski i zagniatamy ciasto. Następnie z przygotowanego ciasta formujemy kuleczki i smażymy na mocno rozgrzanym olej. Usmażone pączki wyciągamy na ręcznik papierowy, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu. Zimne posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.08.2015 07:58
pyszne pączusie
IwonaKa 04.04.2015 18:26
takie domowe najlepsze,jeszcze sama nie piekłam
mela25 22.03.2015 16:37
ale smakowite
Róża1 21.03.2015 22:52
przepyszne pączusie :-).
ben-ka 21.03.2015 17:30
Pączka to bym teraz zjadła:)
mirosława4 21.03.2015 15:00
ale kusisz !
kasiaw 21.03.2015 11:54
ale narobiłaś mi smaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak