Pączki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    30 dkg
  • jajko

    3 szt
  • mąka

    1,5 szkl
  • cukier

    3,5 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser mielimy maszynką do mięsa. Wszystkie potrzebne składniki dajemy do miski i zagniatamy ciasto. Następnie z przygotowanego ciasta formujemy kuleczki i smażymy na mocno rozgrzanym olej. Usmażone pączki wyciągamy na ręcznik papierowy, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu. Zimne posypujemy cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 08.08.2015 07:58
pyszne pączusie
IwonaKa 04.04.2015 18:26
takie domowe najlepsze,jeszcze sama nie piekłam
mela25 22.03.2015 16:37
ale smakowite
Róża1 21.03.2015 22:52
przepyszne pączusie :-).
ben-ka 21.03.2015 17:30
Pączka to bym teraz zjadła:)
mirosława4 21.03.2015 15:00
ale kusisz !
kasiaw 21.03.2015 11:54
ale narobiłaś mi smaka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat