Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1 kg
mleko 2 szkl
margaryna 1/2 szt
olej 4 łyżki
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
jajko 4 szt
drożdże 14 dag

Oraz

smalec 4 kostki
marmolada 500 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki

Margarynę rozpuszczamy. Drożdże mieszamy z letnim mlekiem. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na godz do lodówki. Wykładamy część ciasta rozwałkowujemy i na połowie ciasta wykładamy porcjami marmoladę i przykrywamy ciastem. Wykrawamy szklanką pączki ( w ten sposób nie trzeba ich kleić). Smażymy na smalcu, po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 08.05.2014 21:00
pyszne pączusie
JOANNA16 04.05.2014 21:09
pycha, uwielbiam))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak