Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pabellon Criollo

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
pomidory
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pabellon Criollo

SKŁADNIKI: 1/4 szklanki oleju, 90 dag polędwicy lub innego chudego kawałka wołowiny, 1 posiekana cebula, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu, woda, 1 cebula posiekana, 1 posiekana czerwona papryka, 3 - 4 posiekane ząbki czosnku, 2 - 3 szklanki posiekanych pomidorów, bez skórki i pestek, sól i pieprz do smaku, ugotowana czarna fasola - pominęliśmy, 4 szklanki ugotowanego ryżu, smażone banany.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać olej na średnim ogniu. Obsmażyć mięso z obu stron. Przełożyć do garnka. Dodać cebulę, sól, pieprz. Zalać wodą tak aby przykrywała mięso. Gotować na małym ogniu aż będzie bardzo miękkie czyli ok. półtorej godziny. Mięso wyjąć, wywar zachować. Przy pomocy widelca rozdrobnić mięso. Rozgrzać ponownie olej ze smażenia mięsa. Dodać cebulę, paprykę i czosnek i smażyć kilka minut. Dodać mięso i pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Podlać niewielką ilością wywaru i dusić przez ok. 20 minut. Podawać z czarną fasolą, ryżem i smażonymi bananami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 11.04.2011 21:59
Najs
accee 11.04.2011 21:59
Najs
aginaa 02.11.2010 09:36
ale pychotka
wedith1 30.08.2010 20:30
Ciekawe zestawienie.... :)
ewasylwia 22.08.2010 21:34
Zapowiada się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak