Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OZORKI WIEPRZOWE W SOSIE CHRZANOWYM

5.0
(52)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

podroby 1 kg

SOS CHRZANOWY

masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
chrzan tarty 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 2 szkl
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: OZORKI WIEPRZOWE W SOSIE CHRZANOWYM

Ozorki wieprzowe należy dobrze wymyć i odkroić zbędne tłuste części,których nie będziemy używać.ozorki odgotowuję odlewając i zmieniając wodę,aby pozbyć się ściętego białka,które powstaje podczas gotowania.
Gotuję ozorki do miękkości w osolonej wodzie..Jeszcze ciepłe należ obrać ze skórki.Kroimy w plastry.
masło roztapiamy w rondelku,dodajemy mąkę i przesmażamy,aż mąka straci surowy zapach .Cały czas mieszając dolewamy chłodny bulion.Dodajemy chrzan i przyprawiamy pieprzem i solą.Dla poprawienia smaku dodajemy sok z 1/2 cytryny.Mięso układamy na talerzu i polewamy sosem.podajemy jako danie główne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 12.03.2015 21:24
pyszne danie
monika141 02.03.2015 13:08
jeszcze nigdy nie jadłam ozorków ,a twoje danie wygląda pysznie
Wiesława1 02.03.2015 12:56
pyszne ..dawno nie robiłam
halina17 02.03.2015 12:39
Jeszcze nie robiłam ozorków , muszę kiedy skusić się na zrobienie.
jasiek 01.03.2015 23:06
muszę się na to odważyć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak