Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozorki w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowe ozorki 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
marchewka gotowana
koperek lub pietruszka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: ozorki w galarecie

Ozorki dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i wsypać jedną łyżeczkę kucharka. Gotować z 1,5 godziny. W drugim garnuszku we wrzącej wodzie 0,5 l rozpuścić kostkę bulionową, dodać żelatynę według przepisu na opakowaniu. Ugotowane ozorki obrać ze skóry, pokroić na plasterki, wyłożyć na talerzu. Można udekorować gotowaną marchewką i zieleniną (tak jak na zdjęciu). Zalać bulionem i pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 15.02.2012 10:31
pyszne -polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak