Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozorki w chrzanie i śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ozory

wołowy ozór 2 sztuki
woda 1,5 litra
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki

sos

śmietana 250 mililitr
chrzan ze słoika 3 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ozorki w chrzanie i śmietanie

Ozory ugotuj w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej kucharek przez około 2 godziny, następnie obierz ze skóry i pokrój.
Przygotuj sos: podgrzej śmietanę dodając chrzan i przyprawiając do smaku według uznania. Wrzuć do sosu pokrojone ozorki ,wymieszaj i podgotuj chwilę. Najlepiej smakują z ziemniakami jako danie obiadowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.03.2015 09:50
przepyszne ozorki !!!!
adelajda 19.08.2014 16:22
Chętnie spróbuję :))
Lidzia 12.08.2014 18:10
Takie lubię.
w mojej kuchni 12.08.2014 11:34
same pyszności na talerzu..
Pani Domu 12.08.2014 08:52
ciekawa jestem smaku
berys18 12.08.2014 07:49
smaczne ozorki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak