Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki po boliwijsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki
pomidory
papryka
groszek zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki po boliwijsku

SKŁADNIKI: ok. 90 dag ozora wołowego - użyliśmy ozorków wieprzowych, woda, pół szklanki oleju, 2 szklanki cebuli pokrojonej na kawałki, 1 szklanka posiekanych pomidorów bez pestek, pół szklanki czerwonej papryki, pół szklanki posiekanej natki pietruszki, pół łyżeczki mielonego kuminu, 1 łyżeczka oregano, pół łyżeczki czarnego pieprzu, 1 szklanka zielonego groszku - użyliśmy mrożonego, 4 szklanki bulionu lub wody, 1 łyżeczka soli.

SPOSÓB WYKONANIA: Ozór ugotować, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać pomidory, paprykę, natkę, kumin, oregano, pieprz, groszek oraz sól. Gotować przez godzinę. Mikstura musi być gęsta. Włożyć do niej kawałki ozora i gotować kilka minut, aby mięso przeszło smakiem sosu. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 02.07.2011 00:49
pycha! dla kogoś kto lubi ozorki to świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak