Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ozór wołowy na ostro

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozór wołowy
1 szt
cebula
4 szt
orzechy włoskie
4 szkl
czosnek ząbki
5 szt
śmietana kwaśna
2 szkl
olej
4 łyżki
sól, pieprz
grzyby leśne
60 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Ozór wołowy na ostro

Ozór wyszorować, dokładnie umyć. W rondlu zalać ozór wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować aż ozór zmięknie co pozwoli obrać go z zrogowaciałej skóry, pokroić w poprzeczne plastry. Grzyby obrać, grubo pokroić. W rondlu rozgrzać olej, dodać grzyby i obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać ozorek, dusić mieszając na małym ogniu. Orzechy posiekać, podobnie posiekać czosnek, wymieszać ze śmietaną i tak przygotowaną mieszanką zalać zawartość rondla, chwilę dusić mieszając, przyprawić i podawać na gorąco, posypane posiekaną zieleni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak