Owsianka z rabarbarowym musem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    200 g
  • cukier

    2 łyżeczki
  • płatki owsiane

    1 szkl.
  • mleko

    1 szkl.
  • woda

    1 szkl.
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W małym garnuszku wymieszaj pokrojony rabarbar, trochę wody i cukier i wszystko razem zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 5 min.
W osobnym garnuszku zagotuj płatki owsiane z mlekiem, wodą i solą. Gotuj je, od czasu do czasu mieszając do momentu, aż płatki uzyskają konsystencję owsianki (ok. 5-10 min). Na owsiankę wyłożyć ugotowaną masę rabarbarową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat