Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka z porzeczkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 6 łyżek
mleko 1 szklanka
proszek budyniowy toffi 1 łyżeczka
nutella 1 łyżeczka
masło orzechowe 1 łyżeczka
rodzynki 1 łyżka
porzeczki czerwone 3 łyżki
błonnik 1 kakaowy

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka z porzeczkami

Do garnuszka wlewamy mleko i trzymamy na ogniu aż się zagotuje, następnie wrzucamy płatki i mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy roztwór z proszku budyniowego i trzech łyżek mleka i mieszamy. Następnie dorzucamy błonnik i rodzynki i mieszamy trzymając owsiankę na małym ogniu. Całość przekładamy do miseczki dodajemy nutelli i masła orzechowego, posypujemy porzeczkami.
Smak genialny! Kwaskowatość porzeczek idealnie komponuje się ze słodyczą nutelli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.10.2013 07:42
bardzo smaczna
Łukasz15 25.06.2013 11:27
Wygląda smacznie
Ola1984 11.06.2013 20:33
Tak owsianka zawsze i pod każdą postacią :) Pysznie, choć z porzeczkami jeszcze nie jadłam.
Dorian 06.04.2013 16:49
pyszna jest taka owsianka
Margo1 12.03.2013 06:32
podoba mi się
SmakChwili 21.12.2012 20:58
śniadanie pełne miłości..
EWI 16.12.2012 17:50
mniam
mikrusiak 16.12.2012 14:31
ciekawe...:)
jozefinach 16.12.2012 12:36
Nigdy nie jadłam owsianki z porzeczkami.
Miki 16.12.2012 12:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak